Pohištvo za vsak okus


Pohištvo je verjetno najpomembnejši element notranjosti vašega doma, zato dobro premislite pred izborom.

pohištvo dnevne sobeDNEVNE SOBE pohištvo kuhinjeKUHINJE
pohištvo spalniceSPALNICE pohištvo otroške sobeOTROŠKE SOBE
vrtno pohištvo

VRTNO POHIŠTVO

  • Pohištvo po meri?

Pohištvo po meri je večinoma primerno za mansardna stanovanja in za stanovanja, ki niso zgrajena po standardnih merah. Če imate hišo ali stanovanje zgrajeno po standardih merah, lahko vseeno naročite pohištvo po meni, saj je naredjeno natančno po vaših željah in zahtevah tes re ponavadi odlično vgradi v sam prosor. s tem privarčujete pri prostoru in poskrbite za odličen izgled doma.

Včasih se je pohištvo po meri lahko dobilo zgolj pri mizarjih, zdaj pa vam to lahko ponudijo tudi večina trgovin s pohištvom, ki nudijo tudi standarno pohištvo.

  •  Stil

Glede na to, kakšen stil vam je všeč in kakšen je izgled hiše, se lahko odločite med starinskim, klasičnem ali modernim videzom pohištva.

Pri stariskem stilu morate paziti da izberete kvaliteten masiven les razadi vseh malih vzorcev, ki so vdelani v pohištvo. Imejte v mislih malenkost težje vzdrževanje in čiščenje lesenih delov narejenih po starinskem videzu. Ponavadi je tak stil cenovno dražji od klasičnega ali modernega.

Pohištvo klasičnega videza je najbolj dostopno in še vedno najbolj prodajano, saj je cenovno najugodnejše in najbolj nevtralno za kombinacijo z ostalimi deli stanovanja ali hiše.

  • material

Vaše pohištvo je lahko narejeno iz masivnega lesa kot je hrast (predvsem značino za pohištvo starinskega videza), lahko je narejeno iz drugih vrst lesa (češnja, bukev, oreh, …) ali pa iz iverke (najmanj kvalitetno a cenovno najbolj ugodno).

  • videz

Za mnoge najpomembnejši pa je videz pohištva, ki ga izberete. Lahko izbirate med različnimi barvami (večina modernega pohištva nima več videza lesa z letnicami in grčami), različnimi oblikami… Vedno bolj prodajano je pohištvo z različnimi kombinacijami barv (črna in bela; sivo in belo,…), ki so prevleka iverki ali lesu.