Tako različna, a tako udobna

V sodobnem času ljudje zelo veliko časa presedimo. Bodisi zaradi kakšnega takega dela, bodisi zaradi tega, ker se nam preprosto ne da stati. Zatorej je zelo pomembno kakšen stol uporabljamo in je izbira za njegov nakup še kako pomembna. V službi so za več urno delo z računalnikom ali pa papirji za to namenjeni pisarniški stoli. Le-te nam priskrbijo delodajalci v mislih odgovornosti do našega zdravja in počutja. Na njihovo izbiro po navadi nimamo vpliva, prav tako pa tudi nimamo vpliva na to, kakšen barski stol nas bo pričakal v lokalu oz. kakšnemu drugemu gostinskemu obratu, medtem ko na izbiro stola v naših domovih seveda vplivamo.

barski stol

Pisarniški in barski stol sta sicer lahko zelo udobna, čeprav sta zgrajena popolnoma drugače. Druga razlika pa je tudi v njuni uporabi. Prvi se uporablja za več urno delo, drugi pa za bistveno manj časa, kar se posledično pozna tudi na višini cene.

Pisarniški stoli so torej zgrajeni iz udobnega sedeža, visokega naslonjala za hrbet, naslonjal za roke, mogoče tudi iz naslonjala za glavo. Celoten stol je pritrjen na koleščkih, da omogočajo lažje in hitrejše premikanje. Barski stol pa je zgrajen zelo preprosto. V osnovi ima le en udoben sedež, ki niti ni tako velik in to je to. Potem pa imajo nekateri barski stoli mogoče še kakšen manjši naslon za hrbet, naslon za roke in naslon (stopničko) za noge. Nekateri imajo celo možnost prilagajanja višine sedeža, vendar pa po navadi ne. Kljub taki preprosti zgradbi, pa je lahko tudi barski stol kar precej udoben.