Kaj je lepšega od vonja po pravkar spečenem kruhu?

Pekač kruhaKruh je osnovna dobrina, brez katere si težko predstavljamo naše življenje. Lahko ga kombiniramo z vsemi jedmi, pa naj bo to za zajtrk, kosilo ali večerjo. Je eden izmed redkih jedil, ki se jih ne moremo prenajesti. Tekne nam ob ocvrtih jajcih, golažu in jogurtu.

Zaprite oči in si predstavljajte, da vstopite v pekarno. Vonj po sveže pečenem kruhu nam prebudi vsa čutila in nas ponese v višave. Le kdo se mu lahko upre? Ajdov, koruzni, beli … med pestro izbiro najrazličnejših okusov lahko vedno znova okušamo drugega ali pa smo zvesti le enemu, najboljšemu.

Par desetletij nazaj so gospodinje same pripravljale in pekle kruh v domačih krušnih pečeh. Namesile so sestavine, ki so jih otroci imeli najraje in že je dišalo po omamni skorjici kruha. Najboljši je bil topel, brez vseh dodatkov.

Dandanes so krušne peči skoraj redkost, a to ne pomeni, da ne moremo več pripravljati domačega kruha. Pekači kruha ali po domače kar kruhomati so za to popolna iznajdba. Aparat, ki nam ne zasede veliko prostora, nam pomaga pripraviti okusen domači kruh. Vse potrebne sestavine, kot so moka, sol, voda, kvas in ostale stvari le damo v aparat, vse ostalo pa opravi sam – od mesenja, hajanja do peke. Tako lahko na enostaven način pridete do kruha po čisto vašem okusu. Prav tako je ena od velikih prednosti pekača kruha ta, da le nastavite uro, kdaj želite, da se kruh speče in ob določeni uri bo pripravljen. Topel, okusen in dišeč. Pa dober tek!